Astrup Tulstrup Hvilsted Kirker Orienter dig om sognets begivenheder

2okt/18Fra

Dukketeater : David & Goliath

Søndag       25.november     kl.  14

Sognegården    Østergårdsvej  221

Dukketeatret 'Svanen' spiller 'David og Goliath'.  Fortællingen om den poetiske lille hyrdedreng, der overvinder en rå kæmpe. Det er en humoristisk, actionfyldt og musikalsk familjeforestilling, der især henvender sig til aldersgruppen 4 - 10 år.

'Svanen' er navnet på et dansk-tjekkisk dukketeater, som bygger på den tjekkiske dukketeatertradition. Det har de sidste 25 år rejst rundt i hele landet - og udlandet med forestillinger.

 

En familjeforestilling  for : (fra 4 år)

Billedresultat for dukketeater svanen

 

2okt/18Fra

Fredagssang

Fredag d.26.oktober og 30.november  kl 10  er der igen Fredagssang i Sognegården Østergårdsvej 221.  Vi synger fra Højskolesangbogen og får kaffe og kage undervejs. Det er muntert og afslappet med mange kommentarer til de sange, vi synger. Man kan blive helt høj af det.

2okt/18Fra

Viser , sange, revy, pop : TORSDAG

Torsdags Sangaften   1. November  19.30

Vi synger 'fra lærredet' sange og viser fra revy, film og pop. Kendte og ukendte. Nye og gamle. Og det er meget underholdende med organist Sørens anekdoter og muntre kommentarer til samtidens begivenheder - og med lysbilleder . Kender du en vise, som du kunne tænke dig vi skulle  synge og høre lidt om, så skriv til Sørens postkasse : jukebox413@hotmail.com.  - Vi serverer kaffe og hjemmebagt kage. Alle er velkomne. Der er gratis adgang.

21sep/18Fra

Julekoncert med GAIA

Søndag     2.december    kl.19.30   Astrup Kirke

GAIA  vokalensemblet  er et fremragende kor, som har givet koncert i Astrup Kirke før. Det er grunden til at vi gerne vil høre koret igen. Vi oplevede en meget fin korkoncert ved det første besøg. Og vi forventer, at det gentager sig  -  med et nyt og spændende program under ledelse af  Søren Kinch Hansen.

21sep/18Fra

Koncert med Amalie Malling

Vi er lidt stolte af at kunne invitere til en koncertaften med koncertpianist Amalie Malling.

Søndag d.18.november   kl. 16.00     i Sognegården

Amalie Malling er  -  det vil være de allerfleste bekendt  -  en af vores fineste danske pianister.  Siden sin tidlige barndom har klavermusikken været hendes store passion. Det vil de 70 år, som hun rundede for nylig ikke ændre på.

Amalie Malling har givet koncerter over det meste af verden og har modtaget adskillige priser for sit eminente klaverspil. Og har desuden udgivet en lang række CD-indspilninger. Samtidig med sin koncertvirksomhed har hun i mange år været docent på Det Kongelige Danske Musikkoncervatorium.

Amalie Malling bor i Valby sammen med sin mand, Michael Schønwandt, som er tidligere musikchef ved det Kongelige Teater.

Der er fri entré til koncerten                    

 

 

 

 

21sep/18Fra

H.C.Andersen og Kristendom

Torsdag d.25.oktober  19.30   i Sognegården

Sognepræst, dr.theol. Kaj Mogensen holder foredrag om H.C.Andersen og Kristendom. Kaj Mogensen har netop udgivet sin disputats 'Livet - det dejligste eventyr'.  Han fremhæver, at Andersens tro går ud på, at Gud er kærlighed. Troen kan sættes på prøve, men slutresultatet kan aldrig blive fortabelse. Derved var Andersen helt i modstrid med samtidens fordømmende, ortodokse teologi.

Forholdet mellem tro og videnskab optog H.C.Andersen. Sit syn på dette forhold fremstiller han meget udførligt i livsanskuelsesromanen 'At være eller ikke være', - hans sidste.

Kaj Mogensen betoner det grænseoverskridende og eksperimenterende og ser forfatterskabet som en poetisk udfoldelse af forestillinger om livets mening og mål.

 

13aug/18Fra

Livstræet – på væggen i Sognegården

Livstræet
Vi har i Astrup Sognegårds mødelokale
anskaffet et tredelt raku-brændt relief,
udført af keramikeren Gerd Baarstrøm. Det
hænger smukt over flyglet og kan sætte
mange tanker i gang.
Kunstneren har kaldt relieffet ’Lad os lege i
livstræets krone’ efter sangen Livstræet.
Og hvem, barn eller voksen, kan ikke
synge med på omkvædet af Hans Holms
og Erik Lindebjergs rytmiske sang?

Lad dem lege i livstræets krone.
Lad dem føle, at livet er stort
lad dem skue de blå horisonter
og himmelhvælvingens port.

8maj/18Fra

Grundlovfest i Astrup Præstegårdshave d 5/6-2018

Grundlovsdag tirsdag den 5. juni kl. 12.30. Vi fejrede igen i år den første grundlov og folkestyrets fødsel med sang og musik med Barrelhouse- Jazzband under Sven Uth Ovesens ledelse i Astrup Præstegårdhave. Grundlovstalen holdtes i år af Alternativets politiske leder Uffe Elbæk. Der blev traditionen tro serveret kaffe, kage, vin, øl og sodavand og grillpølser undervejs. Vejret tilbød os de skønneste stunder i Præstegårdshaven - som vi husker det, når det er bedst.

24jan/18Fra

KIRKELIG STATISTIK FOR Astrup, Tulstrup og Hvilsted sogne 2017

23jan/17Fra

Oversigt over årets kirkelige handlinger

Oversigt over kirkelige handlinger 2016