PETER LØHRS FOREDRAG OM MALEREN J. TH. LUNDBYE

TIRSDAG DEN 15.FEBRUAR KL 19.30 I ASTRUP SOGNEGÅRDUd af hulen og ind i verden – en personlig rejse gennem J. Th. Lundbyes store kunst, svære sind og spektakulære skæbne. Forfatteren Peter Løhr fortæller om sin anmelderroste roman Hulemennesket, der handler om guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye (1818 – 1848), kendt for sine storslåede landskaber, sit plagede sind og mystiske dødsfald i Treårskrigen.
Forfatteren Peter Løhr har været hele seks gange i Rom for at researche til sin roman og tager os nu med på sin særlige Guldalder-rejse i Lundbyes fodspor. Det sker bl.a. gennem fremvisning af store kunstværker, oplæsning fra romanen, billeder fra research-rejserne, og ikke mindst underholdende anekdoter side om side med kunstnerens beretninger om tro, tvivl og håb.
Peter Løhr er født i 1986 og uddannet i kunst – og kulturhistorie. Uddrag fra omtale af Peter Løhr: Peter Løhr er en fremragende fortæller, og hans kendskab til og begejstring for Lundbyes malerier er så smittende, at jeg måtte købe bogen ‘Hulemennesket’.
Alle er velkomne Astrup Tulstrup Hvilsted Menighedsråd
PS. Vi gi’r kaffe og Kage