NU KOMMER JULEN MED SOLHVERV TIL HJERTERNE BANGE

Så er december over os med al sin travlhed, glæde og forventningsfulde børn! I Astrup-Tulstrup-Hvilsted kirker står vi klar til årets julegudstjenester med åbne døre og varme hjerter. Vi ser frem til at modtage byens daginstitutioner – vuggestuer, børnehave og personale, såvel som skolens elever og lærere til juleafslutningen før ferien. Ligeledes ser vi frem til at se og gense byens borgere og hele menigheden den 24. december, hvor juletræet er pyntet. Her sidder kirkens nisse desuden troligt på trappen op mod tårnet og holder øje med os. Der (har jeg ladet mig fortælle) har den fundet ro hver jul i mange år og jeg forventer derfor, at den dukker op igen i år. Til glæde for gamle og unge. Gud lod sig også føde til glæde i verden. Det handler den grundtvigske julesalme Kimer, I klokker blandt andet om:

Kimer, I klokker! ja, kimer før dag i det dunkle!
Tindrer, I stjerner, som englenes øjne kan funkle!
Fred kom til jord,
Himmelens fred med Guds Ord.
Æren er Guds i det høje!

Julen er kommet med solhverv for hjerterne bange,
jul med Guds-barnet i svøb, under englenes sange,
kommer fra Gud,
bringer os glædskabens bud.
Æren er Guds i det høje!

Synger og danser, og klapper i eders småhænder,
menneskebørnene alle til jorderigs ender!
Født er i dag
barnet til Guds velbehag.
Æren er Guds i det høje!

Glædelig jul og godt nytår til jer alle. På vegne af kirkerne i Astrup-Tulstrup-Hvilsted – sognepræst Anja Evelyn Heitmann